The wonder mask, Rituals | Review Monday

The wonder mask, Rituals | Review Monday

De állereerste ‘review monday’! Vanaf vandaag zal er elke week een review monday online komen over (beauty) producten, restaurants, verschillende uitjes etc…

Een poosje geleden had ik ineens de verschrikkelijke drang om te shoppen. Ik sleepte mijn broertje mee richting het centrum en ging winkel in winkel uit. Zo kwam ook de Rituals store voorbij. Hier kwam ik dit ‘wonder mask’ tegen. De naam deed mij hopen dat het ook daadwerkelijk wonderen zou doen, zeker met mijn onrustige en puistjesgevoelige huid.

Het masker kost €29,50. Hiervoor krijg je 70 gram. Nu zul je wel denken 70 gram? Yes, gram. Het is namelijk een masker in poedervorm. Hierom wordt het masker met een kommetje en kwast verpakt. Ook klinkt het heel weinig, maar het poeder op zich is erg licht en je hebt weinig nodig om het royaal aan te brengen op je gezicht. Het potje gaat dus lang mee. Hierom is de gebruikstijd/prijs verhouding prima naar mijn mening.

”100% natuurlijk zuiverend gezichtsmasker
Dit reinigende gezichtsmasker helpt onzuiverheden en afvalstoffen te verwijderen, exfolieert dode huidcellen en stimuleert de cel vernieuwing. Het resultaat: een diep gereinigde, zachte en egale huid
Bevat zuiverende Ghassoul poeder, pure Kaoline, reinigende zwarte modder en Bamboe Houtskoolpoeder wat bekend staat om zijn anti-oxiderende werking
Zeer geschikt voor de vette en onzuivere huid”

Aldus rituals.com

Om het masker ‘te bereiden’ moeten er 3 eetlepels poeder met enkele druppels water worden gemengd. Lekker makkelijk. Voor mij is 2 eetlepels al ruim voldoende. Het wordt een donkergrijs papje met een aangename, niet te sterke, geur. Het masker moet volgens de beschrijving aangebracht worden op het gezicht met de bijgeleverde kwast. Dit gaat super egaal en smooth. De eerste keer dat ik het masker gebruikte voegde ik koud water toe aan het masker. Dit werkt erg verfrissend, maar misschien voor sommige mensen iets te koud. Er staat in de gebruiksaanwijzing niets aangegeven over koud/warm water gebruik. Hierom kan er ook gekozen worden voor lauwwarm water om het gevoel iets aangenamer te maken.

 

 

Zoals al genoemd vind ik het aanbrengen van het product erg fijn werken. Zodra je het nat aanbrengt op het gezicht is het nog donkergrijs, maar al gauw, zoals bij de meeste kleimaskers, drogen kleine delen licht op. Het krijgt weer de kleur van het poeder. Zodra het opdroogt voel het ietwat trekkerig aan, maar niet erg hinderlijk. Na 20 minuten mag het masker afgespoeld worden met lauwwarm water. Het masker laat geen resten achter op je huid. Na het droog deppen voelt de huid zoals genoemd veel zachter aan. Mijn huid was ook zichtbaar rustiger/minder rood. Of het echt helpt bij de stimulatie van cel vernieuwing en exfolieren van dode huidcellen betwijfel ik. Tuurlijk kan je niet verwachten dat een erg acne gevoelige huid ineens onzuiverheden vrij is, maar toch had ik meer van dit onderdeel verwacht. Vooral, omdat het expliciet benoemd wordt in de omschrijving van het product. Persoonlijk heb ik dit niet echt gemerkt na een aantal weken gebruik van dit product.

Desondanks vind ik het product erg fijn in gebruik en zal ik het zeker aanraden. Ook omdat het zuinig in gebruik is.

 

 

Volg:

11 Reacties

 1. 29 november 2017 / 11:57

  Ik ben dol op maskers, leuk cadeau voor de feestdagen..ga ik onthouden, want ook ik ben dol op Rituals 😉 En ik zou ook wel lauw water pakken ipv koud water. Dan is het toch wat aangenamer op je gezicht

  • 29 november 2017 / 13:30

   Inderdaad! Binnenkort een blogpost online over leuke cadeautips, dus like onze Facebook en blijf up to date! x

 2. 29 november 2017 / 13:23

  Oh dat lijkt mij echt een heerlijke maskertje. Vind het altijd onwijs lekker om een masker op te doen en lekker te ontspannen

  • 1 december 2017 / 10:13

   Herkenbaar inderdaad! Vooral als er dan stukjes in je haar blijven plakken haha.. 🙁

 3. 30 november 2017 / 22:12

  Het klinkt als een fijn masker. Jammer dat het niet helemaal werkte zoals je had gehoopt.

 4. 1 december 2017 / 22:47

  Ik gebruik graag leave on masks. Hopelijk is je volgende masker er eentje dat toch een beetje wonderen doet.

  • 2 december 2017 / 07:44

   Misschien leuk om ook eens te proberen op dit blog! Het gaat vanzelf wel weer over (hoop ik). Nu alleen even balen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.