Gezonde én vullende tussendoortjes? l Gezond door het leven

Gezonde én vullende tussendoortjes? l Gezond door het leven

Iedereen kent het wel. Je wilt even op je gewicht letten en juist dan krijg je enorm zin in lekkere tussendoortjes. Van die geweldige vreetkicks die je daar van krijgt… Het welbekende jojo effect. Dat wil natuurlijk niemand. Daarom hieronder een aantal gezonde tussendoortjes die juist deze vreetkicks onderdrukken, omdat ze gezond en vullend zijn.

 

Noten (ongezouten)

Dé oplossing voor een lekkere en vullende snack. Er zitten veel, maar goede vetten in. Lekker dus, maar alles met mate! Verwar noten niet met pinda’s. Deze zijn een stuk minder gezond dan bijvoorbeeld cashews of walnoten. Zoek dus in de supermarkt naar notenmix zonder pinda’s. Deze zitten vaak wel in dit soort supermarkt mixen verwerkt. Voor de allerlekkerste noten kun je het best even langs gaan bij een kraampje op de markt.

Chocolade

Chocolade? Yes, dat lees je goed. Cacao opzich is gezond, maar in melk chocolade zijn alle toegevoegde suikers en vetten de boosdoeners. Zoek dus een het liefst >80% reep op in de supermarkt. Kan je extra genieten, wetende dat dit dus niet slecht is.

 

Zaden

Quinoa of andere zaden zijn een gezond alternatief voor de producten die veel koolhydraten bevatten. Het is de basis voor van alles!

 

Tip: Maak van zaden, noten en pure chocolade een gezonde snackbar. Handig om mee te nemen en gezond! Check dit recept.

 

Fruit

2-stuks fruit per dag is de regel. Doe dit dus ook! Het is een lekker makkelijk en gezond tussendoortje. Houd het echter wel bij deze hoeveelheid. Ondanks dat het goede suikers zijn kun je hier te veel van binnen krijgen en dit alsnog als vet opslaan.

 

Groente

Hier kun je nooit genoeg van eten. Groente is grotendeels water. Hierdoor kan je er super veel van eten zonder dat het je op de heupen slaat. Maak een lekkere groentebowl en voeg hier wat kruiden naar smaak aan toe. Vullend en gezond!

 

Avocado

De welbekende hipster vrucht. Gezond, maar bevat erg veel vet! Gezonde vetten, net zoals bij noten, maar ook hierbij geldt alles met mate. Mijn guilty pleasure is toch echt wel een halve avocado verdeeld over drie rijstwafels of crackers met een beetje peper en zout. Zó lekker!

 

Rijstwafel of cracker

Even een rijstwafel of cracker meepikken is lekker en kan geen kwaad.

 

Laatste tip

Eet genoeg! Als je jezelf uithongert om af te vallen krijg je veel sneller een terugval op ongezond eten en kom je misschien juist aan!  Eet genoeg en ga lekker sporten. Wanneer je wilt afvallen of gewoon lekker gezond in je vel wil zitten.

 

 

Volg:

11 Reacties

 1. 30 november 2017 / 11:31

  Deze ga ik door mijn man laten lezen!
  Die staat momenteel op dieet en lijkt altijd honger te hebben 🙈
  Misschien dat deze tips helpen ❤️

 2. 30 november 2017 / 12:20

  Ik vind altijd heerlijk om te genieten van wortel, komkommer tomaatje. Of een heerlijk handje noten kan ik van genieten

  • 30 november 2017 / 12:25

   Goed om te horen! Als ik aan het werk ben achter de laptop zit ik ook vaak met een grote schaal groenten ernaast. Genietennn

 3. 30 november 2017 / 16:53

  Doe je aan de lijn en kom je op de markt. En dan de geur van dat notenkraampje en het zakje met net gebrande noten… lukt mij niet om dát dicht te laten?! 🙂

  • 30 november 2017 / 17:04

   Een handje ongezouten noten kan geen kwaad! Extra genieten dus 😉

 4. 30 november 2017 / 20:16

  De tips komen als geroepen! Ben weer aan het proberen wat kilo’s kwijt te raken. Avocado op een rijstwafel ga ik eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.