The Bowl Berlijn, Vegan | Review Monday

The Bowl Berlijn, Vegan | Review Monday

Woehoe! Een review uit mijn favo stad, Berlijn! Tijdens de citytrip van afgelopen week  heb ik bij drie verschillende restaurants een hapje gegeten. Een van die restaurants was The Bowl. Een veganistisch restaurant dichtbij de East side Gallery (het langste deel van de Berlijnse muur dat nog staat). We waren van plan om ergens anders te gaan eten, maar door een enorme regenbui zijn we hier per toeval naar binnen gerend. En thanks lord dat het regende, want anders hadden we dit super leuke tentje nooit ontdekt! Het was echt heerlijk! Super leuk en vriendelijk personeel en een, naar mijn mening, zacht prijsje.

 

Toen we binnen kwamen zagen we direct een gezellig plekje achterin het restaurant bij een raam. We hadden uitzicht op de Mercedes Benz arena en de Warschauer straße. Na ongeveer vijf minuutjes kwam er al een medewerker naartoe. Een super leuke man, die toch ook wel vrij alternatief was. Hij droeg nagellak en was gewoon nét iets anders dan de ‘standaard’ persoon. Heel leuk! Past goed bij zo’n vegan tentje als deze.

 

the-bowl-menu

We bestelden een wijntje en de falafel bowl.  Toen ik aubergine cream zag staan was ik al verkocht. Op de een of andere manier vind ik dat zo lekker! Producten zoals Baba Anoesch gaan er bij mij altijd in. Dit klonk mij dus ook als muziek in de oren. Het was erg lekker en snel geserveerd.

 

falafel-the-bowlDe presentatie van het gerecht was minimalistisch, maar dat past goed bij het concept van The Bowl. En naar verbazing was het ook nog eens erg vullend! Zelf ben ik niet dol op de textuur van champignons. Moeilijk uit te leggen dat ik ze daarom liever niet eet, omdat ik de smaak wel lekker vind. Dit is het enige wat gedeeltelijk is overgebleven in mijn bord. Verder heb ik enorm genoten van deze veganistische maaltijd.

De prijs van het eten bij dit restaurant viel me erg mee. Voor een huisgemaakte limonade, twee wijntjes en twee hoofdgerechten moesten we ongeveer 37 euro betalen. Goed te doen als je het mij vraagt!

 

 

 

 

Heb jij wel eens in een veganistisch restaurant gegeten? Zo ja, ook zo van genoten?

Volg:
Deze post is niet gesponsord.

6 Reacties

 1. 8 januari 2018 / 19:26

  Alleen bij het woord citytrip Berlijn krijg ik al zin om weer eens naar deze leuke stad te gaan! Een vegan restaurant zie ik dan nog niet gebeuren want ik denk niet dat ik mijn vriend zo ver krijg om dat uit te proberen!

 2. 8 januari 2018 / 19:50

  Ik ben zelf niet vegan maar sta altijd open voor nieuwe dingen. Dit ziet er ontzettend goed uit en ik denk dat ik mijn vriend maar eens richting Berlijn moet slepen!

 3. 9 januari 2018 / 20:23

  Dat is inderdaad best te doen qua prijs. Klinkt wel als een leuk tentje. Ik ben al eeuwen niet in Berlijn geweest maar het staat me bij als een vooruitstrevende stad met veel alternatieve zaakjes.

 4. 10 januari 2018 / 10:24

  Wat een goede tip! Alleen net iets te laat voor mij. Ik was namelijk met Oud & Nieuw in Berlijn. Wie weet voor een volgende keer;)

 5. 10 januari 2018 / 18:34

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben er zelf nog nooit geweest, wie weet voor in de toekomst een plek om eens heen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *