Blauwe bessen recept & toeval | Havermout met…

Blauwe bessen recept & toeval | Havermout met…

Mijn Pickwick theetje van deze week had een best diepe vraag om de dag mee te beginnen. ‘Geloof jij in toeval?’ stond er op het label. Er zijn zo enorm veel verschillende dingen die per toeval kunnen gebeuren. Iemand tegen komen (prins op het witte paard), je wasmachine die het begeeft, een licht dat plots uit valt of een ziekte die je in zijn greep heeft. Zou dat allemaal al voor geprogrammeerd zijn? Lees je mee onder het genot van mijn blauwe bessen recept van deze week?

Benodigdheden:

40 gr havermout

Handjevol blauwe bessen

Heet water/hete melk

 

 

 

Weer súper makkelijk zoals je kunt zien. Juist hierom is het ook mijn favoriete ontbijt. Op de foto zie je een doosje bevroren blauwe bessen. Hier neem ik een handjevol van en ongeveer 40 gram havermout. Het hete water doe ik op gevoel bij de havermout en vervolgens voeg ik het handje blauwe bessen toe. Doordat ik de keuze maak om (goedkopere) bevroren blauwe bessen te gebruiken koelt de havermout snel af. De blauwe bessen zijn ook vrijwel direct ontdooit, handig! Diepvries blauwe bessen zijn even gezond als die uit het versschap, je kunt ze langer bewaren en ze zijn goedkoper. Vanwege de anti-fruit houding van de mannen hier in huis is vooral dat langer kunnen bewaren erg handig!

 

‘Geloof jij in toeval?’

Wat mij betreft een van de moeilijkste vragen die er is. Het omvat zo enorm veel. Door het vak filosofie gevolgd te hebben op de middelbare school vroeger denk ik anders over dit soort vragen na dan vroeger. Eerst wilde ik perse een antwoord op een vraag hebben. Dankzij de lessen filosofie heb ik vooral geleerd dat dit helemaal niet nodig is. Antwoorden bestaan vaak niet. Er is dan geen sprake meer van geloven maar van weten. Moet je dat wel willen? Alles weten?

 

Toeval bestaat… niet?

Is iemand tegen komen toeval? Bestaat liefde op het eerste gezicht? Is alles in ons leven al geprogrammeerd? Veel mensen claimen dat toeval niet bestaat en dat alles daadwerkelijk al bedacht is voordat je geboren wordt. Dit denk ik niet. Er zijn zo enorm veel factoren die bepalen hoe jij leeft, zoals je opvoeding, cultuur, karakter, familie/vrienden… Dit is slechts greep uit de vele factoren die dit bepalen. Als dit alles voorgeprogrammeerd zou moeten zijn, zou dit zo diep moeten gaan. Dat is eigenlijk niet te bevatten en wat mij betreft ook niet te geloven. Toeval bestaat.

Geloof jij in toeval?

 

Heb je genoten van het blauwe bessen recept? Wat voor havermout recept wil je volgende week zien?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *