Gezonde snack-/mueslirepen (glutenvrij) & Levensdoel | Havermout met…

Gezonde snack-/mueslirepen (glutenvrij) & Levensdoel | Havermout met…

Glutenvrij, makkelijk, snel, gezond, vullend… EN CHOCOLADE! Wat wil een vrouw nou nog meer in een gezonde snack (mannen stiekem ook). Hierbij het beloofde recept van de ‘Gezonde en vullende tussendoortjes’ blog van een aantal dagen geleden. Of je nou graag wil afvallen, gewoon lekker wil bakken of aan het zoeken bent naar een vernieuwend tussendoortje; dit recept komt in alle gevallen van pas.

 

Bereidingstijd: 15-20 min

Baktijd: 20 min op 200°C

Boodschappenlijstje:

  • Dadels (zonder pit) €0,99
  • Havervlokken €0,45
  • Elite haver (noten en rozijnen mix) €2,39
  • Bio chocolade 85% €1,19
  • Geraspte kokos €0,59

 

Uit je keukenkastje:

  • Honing
  • Olie
  • Water

 

Zet klaar:

  • 100 gram havervlokken
  • 70 gram chocolade
  • 60 gram noten (uit Elite haver mix) en eventueel zaden (bijv. chia zaad)
  • 60 gram dadels
  • 20 gram rozijnen (uit Elite haver mix)
  • 80 gram honing
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels water

 

Zo doe maak je deze gezonde snack:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hak de noten en chocolade tot kleinere stukjes
  3. Snijd de dadels tot ongeveer dezelfde grootte als de rozijnen
  4. Voeg de dadels, rozijnen, havervlokken, gehakte noten, chocolade brokken en het kokosschaafsel bij elkaar.
  5. Verwarm de honing in een pannetje samen met de 2 eetlepels olie tot een erg vloeibare substantie
  6. Voeg het mengsels van de havervlokken etc. in de pan en roer het goed door totdat het een beetje plakkerig wordt.
  7. Doe vervolgens het mengsel in bakvorm en bak het geheel ongeveer 20 minuten af. Goudbruin is de kleur die het moet hebben zodra het uit de oven komt.
  8. Verwarm tijdens het bakken de overgebleven pure chocolade.
  9. Zodra het baksel uit de oven komt snijdt u de grenzen van de uiteindelijke repen in het geheel.
  10. Verdeel de gesmolten chocolade over het geheel.
  11. Zodra het afgekoeld is kunt u de repen uit de vorm halen.
  12. Last but not least: genieten!

 

Tip

Is er nog chocolade over en heb je nog wat dadels liggen? Doop de dadels in de gesmolten chocolade en laat het geheel uitharden in de koelkast. Lekkere snack bij zoete trek!

 

Mijn vraag van mijn thee van deze week was; ‘Wat zijn jouw doelen in het leven?’. Een best diepe en persoonlijke vraag. Zelf heb ik heel veel doelen in mijn leven en dat is juist wat me soms nekt. Vaak wil ik te veel en komt dat me achterna. Toch denken vriendinnen wel dat ik de eerste van onze vriendengroep ben die een degelijk Hollands gezinnetje sticht. Best tegenstrijdig vind ik. Op dit moment studeer ik fysiotherapie, maar het liefst zou ik me ook verdiepen in studies als sociologie, journalistiek en nieuwe media. Nu ik bezig ben met mijn opleiding ben ik tegelijk tijdig bezig met schrijven voor mijn blog en gastblogs, werk ik achter de kassa en doe ik vrijwilligerswerk. Het liefst zou ik ook meer bezig gaan met muziek. Zingen vind ik al tijden heel leuk en mezelf kunnen begeleiden op gitaar lijkt me heerlijk, maar ook dit vergt tijd en moeite. Dan heb je ook nog dansen en fotografie en… Soms heb ik het idee dat ik echt een enorme FOMO (fear of missing out) heb. Zo enorm veel dingen vind ik leuk en wil ik doen! Juist hierdoor heb ik (nu al?!) het idee dat het leven veel te kort is. Ja ik weet het, met mijn achttien jaar is dat moeilijk te geloven, maar het voelt echt zo soms. Zoals je hoort heb ik enorm veel dromen en doelen. Het allerbelangrijkste vind ik dat je gelukkig bent en kiest waar je hart ligt. Als jij iets wil, dan kan het ook! Je moet er soms alleen wat langer op wachten en harder voor werken.

 

Wat zijn jouw doelen in het leven?

Volg:

14 Reacties

  1. 1 december 2017 / 08:47

    Mijn vriend zou dit echt zo lekker vinden. Zelf ben ik er niet zo van. Maar ziet er wel erg goed uit

    • 1 december 2017 / 10:09

      Aah leuk! Als jullie het gaan proberen zou ik het heel leuk vinden even te horen wat hij/jullie er van vond(en)

  2. 1 december 2017 / 08:52

    Ik ga het gewoon weer een proberen. Ik heb de poging gewaagd maar toen plakte de muesli repen helemaal niet goed, maar jouw recept doet me beseffen dat ik het gewoon weer eens moet maken 🙂

  3. 1 december 2017 / 10:46

    Wow, dat ziet er echt heerlijk uit! Zelfs voor deze niet-bakprinses zou dit te doen zijn volgens mij. Alleen zou ik er van blijven eten 🙂 Totdat ik er misselijk van word.

    • 1 december 2017 / 10:48

      Is inderdaad helemaal niet moeilijk om te maken!

  4. 1 december 2017 / 15:10

    Oeh het ziet er wel heel erg goed uit. Ook al ben ik totaal geen keukenprins en duurt mij alles maar veel te lang is dit recept wel erg makkelijk en snel.. Helaas lust ik geen dadels dus heb je nog een andere optie?

    • 1 december 2017 / 20:48

      Yes! Een andere gedroogde vrucht kan er ook prima in. Zit vast wel iets lekkers tussen 🙂

  5. 1 december 2017 / 16:20

    Zo irritant dat ik allergisch ben voor noten! Denk dat ik ze gewoon weglaat, kan vast wel. Ga ze sowieso maken voor de man! Thanks!

    • 1 december 2017 / 20:47

      Aah wat jammer! Misschien een uitdaging voor mij om dan eens een gezonde snackreep te maken zonder noten.

  6. 4 december 2017 / 09:39

    Dit klinkt lekker!! en zulke repen maken staat al geruime tijd op de ‘toch eens doen’ lijst. Ik kom er alleen niet aan toe.

    • 4 december 2017 / 10:09

      Laat je weten hoe het gegaan is als je ze toch een keertje maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *